La primera referència de nans a Torredembarra data del 1919. L’any 1930 l’Ajuntament adquireix 4 nans propis als tallers “El Ingenio” de Barcelona. L’any 1954 els substitueix per 4 de nous i, finalment, l’any 1967 s’adquireixen, també a “El Ingenio”, els 6 nans actuals en substitució dels anterios. Aquests sis nans reben els noms de: el Groutxo, el Vell, el Català, el Turc, la Guapa i el Dimoni.

L’any 1992 alguns membres del Ball de Diables, com la Montse Rimbau, van dirigir la confecció de vestits nous i una coreografia a partir de la melodia tradicional que els acompanyava. Així, encara que durant pocs anys, cada portador anava vestit segons el que representava el capgròs que ell portava.

Per la festa de Sant Joan de l’any 1995, el Ball de Nans, ja dins l’Agrupació de Balls Populars de Torredembarra, va estrenar el vestuari que llueix actualment. Aquest vestuari va ser dissenyat amb una doble finalitat: proporcionar més comoditat als balladors i donar més vistositat i caràcter propi al nostre Ball de Nans.

Actualment el Ball té dues melodies pròpies, una de les quals és per ballar en dues parelles i l’altra, estrenada l’any 1996, hi poden ballar tots sis nans. Aquestes melodies son tradicionals i ja eren interpretades pel graller torrenc Carles Mialet i Guasch amb gralla dolça a principis de segle. Actualment son interpretades amb flabiol i tamborí.

Actualment, el Ball de Nans està format per una desena de nois i noies de més de 16 anys.