El Ball de Cavallets de Torredembarra va ser creat i presentat en la Festa Major de 1994. Els 4 cavallets van ser construïts per Carles Cabús dissenyats amb un model exlusiu per la nostra vila. El Ball el formen quatre genets cristians a cavall i quatre soldats turcs que van a peu, a més de la figura de l’àngel. Els quatre cavallets reben els noms de: Tamarit, Vernet, Olzinelles i Icart, noms que corresponen a senyors de la baronia de Torredembarra dels segles XIII i XIV.

El ball disposa de 2 danses amb les seves respectives melodies. L’una estrenada el 1996 (després d’una primera només utilitzada els 2 primers anys) i escrita per Raül Flores, i una segona estrenada el 2004 escrita pel dolçainer Pau Puig Olives. El ball s’acompanya habitualment d’una colla de dolçainers a tres veus, tabalet i tabal. La dansa està formada per quatre parts: l’avís, l’entrada de cavallets, l’entrada de turcs i la batalla, que acaba amb victòria cristiana.

L’any 2007 es va estrenar un nou vestuari que és el que llueix actualment.

Aquest ball s’acompanya de la figura d’un àngel, que simbolitza l’ajuda divina als cristians en la batalla contra els turcs. Normalment és representada per un nen o nena.

El Ball de Cavallets de Torredembarra actua exclusivament per la festa major de Santa Rosalia de Torredembarra que se celebra el dies 3 i 4 de setembre.

Actualment, el Ball de Cavallets està format per una quinzena de persones, majors de 16 anys.