El Ball de Cercolets és una dansa, relacionada amb un origen pastorívol, similar al Ball de Bastons o al de Pastorets. A diferència d’aquests, però, els balladors s’acompanyen d’uns cèrcols, normalment, guarnits amb motius florals que utilitzen en executar les seves evolucions, encara que a Torredembarra es va optar per cèrcols sense aquest tipus de guarniment.

A Torredembarra es coneix l’existència d’aquesta dansa durant el segle XIX (l’última notícia apareix a la premsa de l’any 1862).

L’any 2011, després de gairebé 150 anys de l’última notícia de la presència del Ball de Cercolets a Torredembarra, l’Agrupació de Balls Populars va decidir recuperar-lo i incorporar-lo al seguici popular festiu torrenc com un ball infantil.

La música que acompanya la dansa, d’arrel tradicional (molt similar a la del Ball de Pastorets) i adaptada per Gerard Torres, s’interpreta amb la borrega i el flabiol i tamborí.

Actualment, el Ball de Cercolets està format per una desena de nens i nenes de 8 a 10 anys i els acompanya un petitó que és qui puja a la Bóta per elogiar la patrona de la vila.